вторник, 12 януари 2010 г.

"Winning the hearts and minds"

Има ситуации, в които колкото и да ти е смешно и забавно, тъгата надмогва смеха. Това е ситуацията с мен след като завърши изслушването на Румяна Желева в Европейския парламент и последвалата я кратка прес-конференция.

Тази жена е трагикомичен провал и живото доказателство за липсата на качество на "проекта ГЕРБ". Тя не се справи с нито един конкретен въпрос било за потенциалната и работа, било за прословутата й фирма. Тъпотата й блесна, когато реши да "обясни", че я топи друга българска евродепутатка -Антония Първанова. Подобен гаф не бива да си причинява никой, който е тръгнал да се бори за такъв пост.

По съществото на работата, Желева имаше едничката идея, че ще посещава "горещите точки" и ще "убеждава местните власти" да приемат помощта на Европа. Така заприлича на екскурзиант и не промени това, дори когато един евродепутат се опита да й подскаже и други ходове чрез въпроса си. За трите основни слабости можете да видите коментара на "Пловдив - Онлайн".

В края Желева направи още два гафа. Прочете предварително подготвени заключителни думи, които ярко контрастираха с това, което се беше случило по време на изслушването и затвърди усещането, че не е адекватна, не може да реагира на конкретната ситуация и може  би е дебелокожа (гьон-сурат). А на пресконференцията изговори куп объркани неща и на двата въпроса.

С което затвърди усещането, че в момента зад закритите врата на една от залите на ЕП се търси начин как елегантно да бъде отхвърлена кандидатурата й за член на Европейската комисия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар