петък, 1 януари 2010 г.

"Тихо! Это наш парень говорит"

Кръчма с телевизор. На една от масите - група руснаци. Веселят се нещо, пият както си знаят. Тече "Панорама". Изведнъж единият, гледайки към телевизора, казва: "Тихо! Это наш парень говорит".

Тяхното "момче", което говори "по телевизора" е Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма на България. Групата руснаци са част от делегацията, водена от руския министър на енергетиката Сергей Шматко. Кръчмата се намира някъде в София, а цялата случка се развива на 11 декември 2009 г.

Какво се случва на 11.12.2009 г. в София? Руската делегация преговаря с Трайков, а после и с Борисов за енергийните проекти АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас - Александруполис". И по трите има проблеми и руснаците недоволстват и са нетърпеливи. Ето как "Монитор" вижда резултатите.

А на връх Коледа, Трайчо като подплашен заек драсна към Москва. Резултатите - според официалната публикация на Министерството на енергетиката на Русия.

Съвсем скоро, само след "две-три" седмици, докато се приготви "конкретния план за действие" за АЕЦ "Белене", ще имаме отговор на въпроса: е ли Трайчо поредния техен "парень" в България или ще станем свидетели на чудо - българско правителство да прати руснаците "к чертовой матери"? Въпреки, че за втората възможност шансовете са като във вица за Асан и Айшето: "дано, дано ама надали".

Няма коментари:

Публикуване на коментар