понеделник, 25 януари 2010 г.

"Белене" тук, "Белене" там...

Вече изминаха обявените навръх Коледа "2-3 седмици", през които трябваше да бъде изготвен план за действие по проекта АЕЦ "Белене", а подобен план още не е представен. Междувременно, без планове и вероятно без да се допита до когото й да било, Българският енергиен холдинг пусна обява, че търси консултант за проекта.

От своя страна се обади и Сергей Цочев от Агенцията за ядрено регулиране. Той обяви, че в АЯР очакват отговорите на НЕК по представените им над 100 бележки и, че ако всичко върви по план, агенцията може да издаде лиценз на проекта до края на юли 2010 г.

С други думи БЕХ, НЕК и АЯР продължават с пълна пара да работят по проекта, нов план за действие на ниво България - Русия няма, а изказванията на БеБе около и след изборите, че ще спре "Белене", могат да минат в графата "поредната лъжа на премиера".

Има разбира се и една друга версия, споделена преди около 3 години от пенсиониран полковник от КГБ на събитие, на което са присъствали и българи. "У нас в Болгарии эсть свой генерал", казал полковникът. Тогава присъстващите не разбрали за кого става дума. Днес май разбираме...

И за пореден път излиза на дневен ред въпросът: докога българските правителства ще служат на Русия?

Няма коментари:

Публикуване на коментар