вторник, 6 октомври 2009 г.

Най-големият балък сред министрите?

Започвам да вярвам, че Симеон Дянков е най-големият балък сред министрите. Докато се бори да върже бюджета, БеБе му играе сечено с АЕЦ "Белене" и тръбопроводите. С искането за еврокомисар по енергетиката за Румяна Желева играта навлиза в нов етап. Елемент от който са повече държавни пари за енергийната мафия, за В. Златев и С. Дончев.

Та току-виж, Симеон Дянков станал симпатичен. Какъвто не би трябвало да е, след като е работил за Световната банда :)

Но... Винаги има едно "но". Ами ако Дянков не е балък, а участник в схемата? Работейки в Грузия, той е един от хората на Световната банка в тази страна, които публично се изказват положително за работата на Каха Бендукидзе. Да припомним кой е Каха Бендукидзе: руски олигарх и след това - министър на икономиката и държавен министър на икономическото развитие. Свръхлиберален като политик, той продава всичко, което може да се продаде в Грузия. Това, обаче не е важното за нас. Важното е, че Бендукидзе беше основният собственик на ОМЗ (Русия) - компанията, която произвежда атомните реактори и която, чрез сложни връзки, беше съсобственик в "Шкода" по времето, когато последната беше кандидат за АЕЦ "Белене". И загуби от кого - от руската "Атомстройекспорт", където ОМЗ също имаше някакво участие. Или обратното - все тая.

Та, ето, "добрият" Дянков иска да спре АЕЦ "Белене", но "лошите" не му дават. Кои са "лошите"? Питайте БеБе, той знае. Но знае и за едни около 250 милиона евро, които са предназначени да се раздадат из България за да се случи АЕЦ "Белене". Знае ли за тях и Дянков?

И не е ли по-добре да си платим неустойките, за да се откачим сега от руската политико-енергийна мафия. После ще е невъзможно.

2 коментара:

  1. Г-н Ковачев, симпатизирам на партията Ви и се чудя защо в тези съдбоносни за проекта "АЕЦ-Белене" седмици не се чува гласът на "Зелените". Очевидно и Вие считате, че единственото пробългарското решение е прекратяване на проекта. Съмненията във връзка с целите на новото правителство стават все по-основателни, особено след днешната номинация на Желева, която е известна като протеже на олигарха Валентин Златев. Доколкото официално ГЕРБ заявяват проевропейска политика, не считате ли че в този момент (докато все-още не са разпределили комисионните) определен обществен натиск (протести, подписки, референдуми и т.н.) не би могъл да ги принуди да вземат решение в полза на България?
    Б. Иванов

    ОтговорИзтриване
  2. Кажи нещо за онези 250КК евро? Любопитен съм!..

    ОтговорИзтриване