петък, 18 декември 2009 г.

Гоце декларира публично, че ще нарушава закона

"Има твърде много проблеми държавата, институцията, с които смятам да се занимавам в рамките на тези месеци, 25, които са като хоризонт пред мен". Това каза в днешната "Панорама", президентът Георги Първанов, по-известен като ДС-агент "Гоце". С очевадна наглост и андрешковска усмивка, Гоце декларира, че ще продължава да се меси в най-различни области от живота на страната, в които иначе законът не му позволява да прави това.

Нещо повече, Гоце съвсем открито признава, че е "редактирал" позициите на правителството по отношение на енергийните проекти на Русия в България. С което потвърди, че продължава директно да се меси в енергийната политика на страната - една област, в която няма никакви пълномощия, но с действията си в която вече нанесе щети за милиони евро и неподлежащи на финансово осчетоводяване политически и геополитически проблеми за страната ни. И под маската на елементарно кейнсианство продължава да налага идеята за погребване на държавни пари за разгръщане интересите на Русия в България, на Балканите и в Европа.

На въпроса "Какво ще прави след като изтече президентският му мандат?" Първанов отговори: "Сега правя каквото трябва. След две години ще правя каквото си искам, това е мой личен въпрос". Действията на Гоце обаче показват, че точно сега (и досега като президент), той прави "каквото си иска". А това вече е опасно за всички български граждани.

Гоце защити тройната си коалиция и отново заигра с популизма си за "социалния президент" и "президент - защитник на бизнеса". Сети се и "успешното решение на БАН" за ракетите СС-21, макар, че тяхното унищожаване нанесе достатъчно екологични и здравни вреди на Стара Загора и селата около полигона "Змейово".

Наглостта Първанова плаче не за референдум или импийчмънт, а за шут - директен народен шут в долните задни части на този наглец, когото превратностите на съдбата поставиха на място, за което е недостоен и вреден.

Нещо повече Гоце доказа, че президентската институция е странен апендикс в разделението на властите и трябва да се направи много силен дебат за смисъла от съществуването на тази институция, която през годините беше използвана много повече за разчистване на лични сметки, отколкото в интерес на нацията и държавата.

************************

PS: Добре, че другите две теми в "Панорама", бяха за 20-годишнината от свалянето на комунизма и музиката на Горан Брегович. Иначе щеше да е много тъжно предаване...

Няма коментари:

Публикуване на коментар