сряда, 2 декември 2009 г.

Москва - София

Изглежда дружбата ще е навеки. Или поне докато в България и Русия съществуват комуноидните съдебни системи. Нали помните, че Софиянски, единият от "кръстниците" на модела "Софиянски - Бакърджиев/Николов" беше оправдан по всички дела за - е, да го кажем - корупция. И сега е единственият българин с индулгенция, че е "некорумпиран". Пфу!

Ако можеше да плачем поради такива величайши причини, щяхме да се разревем от умиление. Но Стефчо Лакримата (Къци, да си жив и здрав още сто години!) е неповторим.

Е, московският му събрат Лужков отиде по-далеч. Той осъди Борис Немцов за това, че е публикувал аналитичен доклад за това как се управлява Москва, къде в световните класации е този град и - разбира се - колко са богати кметът и жената на кмета на този град.

Впечатление прави бързото съдопроизводство в Русия. За иска на Лужков - Батурина се съобщава на 2 октомври, а за решение по делото - на 30 ноември. Все през 2009 г. Такава съдопроизводителна скорост дори Софиянски не може да мечтае.

Какви са изводите?
  • Бандитизмът в Русия не само е неприкосновен по традиция, но и "правно" защитен, ако си на правилния пост.
  • Когато трябва да се разправят с противниците си, старите номенклатурни бандити не се спират пред нищо. Може би само пред насрещно изстреляния куршум.
Каква е прогнозата? Европейският съюз и САЩ отново ще сгрешат, давайки политически и икономически концесии в различни области на една държава, управлявана от комуниситческата мафия. И после ще се чудят откъде им е дошло.

Под-извод за България: лошо!

Няма коментари:

Публикуване на коментар