сряда, 11 ноември 2009 г.

На консултантите с любов :-)

Покрай гражданския мониторинг на европейски проекти и програми започнаха да излизат все повече сведения за това, как разни консултанти организират далавери с парите на Европа. Тези лица и фирми се оказват едно от важните звена по организацията, покриването и отчитането на схемите, през които се крадат милиони евро. Както и бенефициенти, естествено. И това са както никому неизвестни български фирми, така и международни корифеи на консултантския бизнес.

В тяхна чест ми хрумна едно лирично отклонение. Следващия текст е базиран върху една песен на Петър Чернев (певеца, не артиста) за партизаните. Доста смислено сравнение прочее, като се има предвид основната дейност на последните - обирджийство на мандри и складове.

Предварително се извинявам на жените-консултанти, които са в "бизнеса", но няма как да спазя джендър-баланса без да изкривя римата и ритъма. Да се чувстват почетени, тяхната заслуга за това, "консултант" да стане мръсна дума е достатъчно значима.

Консултанти, консултанти,
легендарни синове.
По полета и балкани,
по села и градове.

Консултанти, консултанти,
на челата със звезди,
от вашите кинти прибрани,
Европа, Европа - Европа се разби!

____________________
,
PS: Горното, разбира се, не се отнася за честните и почтени хора, които ежедневно се опитват да доказват, че почтеността и професионализмът могат да виреят дори в една толкова неблагодарна и пропита с мошеничество среда, каквато е усвояването на европейските фондове в България.

1 коментар: