сряда, 4 ноември 2009 г.

ДАНС махала

В зачестилото размятане на доклади, справки, сводки, разработки и прочее записки с произход ДАНС се забелязва все по-голямо съвпадение с образа на българската махала от времето на пост-Възраждането. Сал едно Ганково кафене липсва, за да допълни картината на всенародното щение за "новини" под формата на слухове, клюки, спекулации, цитати от "авторитети" и споделяне "на ухо".

Поредното шоу започна, когато гражданинът Петров, Алексей, съвестно занесе на премиера БеБе една справка - типично произведение на българския разузнавачески гений. Клюки "трета ръка" от тези, които се размятат по кафенетата и някои (явочни) медии. Междувременно се изказаха разни "експерти" и не толкова: туй било важното, а онуй - не. Туй е мъглата, която скрива онуй, което трябва да бъде скрито. От което мъглата се сгъсти още повече и падна още по-ниско.

БеБе изтрещя лимонката, че Хамстера в качеството си на негов предшественик бил изнесъл 8 ли, 9 ли секретни доклада. На екрана цъфна и Гамизов - той бил докарал експерти в ДАНС-а, пък те онези лошите така, пък той - онака... И взе, че се обиди на племето, заплашвайки, че ще се махне в ЮЕс.. То и Лили Иванова се обижда, ама още е на сцената...

БеБе гръмна втората лимонка: в ДАНС се били биели по коридорите. Помежду си. И пак се изказа пичовски, завещавайки на стандартните си летописци поредния цитат за поколенията: "Който иска да се бие в ДАНС, да дойде при мен". И погледна строго, но (почти) справедливо.

Главпрокурорът Велчев - внук въздъхна, помисли си, че все пак не е пожарна команда, и с отвращением поиска имунитета на Станишев - син. Новите 3247 серии от сапунката "ВИП ДАНС" бяха осигурени. Махалата изпадна в прехлас от анонса и отеба кризата, климатичните промени и Симеон Дянков.

А Петко Сертов - ни лук ял, ни лук мирисал, се покри още три нива по-дълбоко. В Солун ли, в солунската митница ли, един Драшков знае.

Ей това е нашенскта ДАНС махала. Почти като Коньовица и Сезами стрийт together, ама не съвсем...

Няма коментари:

Публикуване на коментар