неделя, 21 февруари 2010 г.

Кой ни сра в гащите?

През отминаващата седмица доста лица от политическата менажерия на България се държаха като наакани, които къде публично, къде не, си задават горния въпрос.

Трайчо Трайков, по сведения на очевидци се е държал като човек с "чуждо лайно в гащите" по време на прес-конференцията, на която призна, че българското правителство е предало националните интереси, отстъпвайки на Русия дял в АЕЦ "Белене" и позволявайки на путиновата мафия да стъпи в ЕС и на практика да манипулира енергетиката в региона чрез тази ненужна и вредна атомна централа. Нещо повече, това е предателство и към идеята за обща отбрана срещу терористични и диктаторски режими, домогнали се до оръжия със среден и далечен обсег, доколкото Русия - самата тя политически недемократична държава - е основният поддръжник на подобни режими.

"Кой ми сра в гащите?" вероятно се пита безмълвно и Иван Костов. Или по-скоро "Кой ме би по главата да давам това интервю в БТВ?" Да призовеш хората да забравят миналото, когато именно в това "минало", назначени от тебе лица са инсталирали човек като Алексей Петров в службите, осигурявайки му по този начин политически и полицейски чадър не е най-умния ход. И покрай Ал. П. сега отново ще се заизнизват и други тъмни факти от миналото на Костов - верни или не толкова... Гоце и Съсела (той е и Хамстера, ама сега нали изскочи и друг Хамстер, та използвам определението на Дянков) вече се възползваха.

За пълните гащи на Цецка Цачева направо е жалко да се говори. Женицата беше решила, че ще се събличаме голи на балкона в НС и побърза да се застрахова, казвайки, че ако така ще бъдат победен "Октоподът", тя би тръгнала гола из София. Е, не се наложи софиянци да изтърпят подобна битка с мафията, но пък МВР оттегли част от наглите си предложения за подслушване на гражданите. На следващия ден Цецка трябваше да загуби още една битка с гражданството - след незнаен смс, тя лично се е превъртяла на 180 градуса и е поискала 30-километровата зона, забранена за ГМО около зоните от НАТУРА 2000 да остане. С което на практика ГМО се забраняват за цялата територия на България. И тогава защо й трябваше да се прави на фелдфебел или да защитава преди това неистово промените в закона за ГМО?

Покрай ГМО-скандала култовият въпрос сигурно си задава и посланикът на САЩ в София, н.п. Джеймс Уорлик. "Who, the fuck, made this shit in my trousers?" вероятно звучи в главата на послвника, след като вече е получил неизвестен засега брой лични - и не много лицеприятни - послания от български граждани защо се меси в българските работи по такъв безпардонен и в очевиден итнерес на "Монсанто" и "Пионер", начин.

И сал един Бойко Борисов не се замисля - той още на 1 септември миналата година чинно и кротко си свали гащите и оттогава Путин, Шматко, Кириенко, Милер и кой ли не московски политико-енергиен началник се грижи за тяхното съдържание. И Русия доволна, и Бойко - "целият в бяло".

3 коментара: