неделя, 14 март 2010 г.

Осигуровките на държавните служители - скрита държавна помощ за банките

Не знам в чия глава се е родила идеята държавните чиновници да плащат осигуровките си. Ако е в симеондянковата - значи пак не сме случили на финансов министър. Ако е в боковата - разбираемо. Ако е в нечия друга - значи мъката е навред...

Откъде си получава парите един държавен чиновник? От държавата, сиреч от бюджета. Кой му плаща осигуровките? Държавата, сиреч бюджета. Е, ако чиновникът започне да "си плаща" осигуровките, какво ще се получи? Държавата, сиреч бюджетът плащат пак, но този път имитирайки "вноска за работодател" и "вноска за работник". Изключително умно и антикризисно.

Вместо да направят схема за глобални преводи по сметките на НОИ и НЗОК (напр. 2 или най-много три пъти годишно накуп за ВСИЧКИ, които са на заплати към бюджета), сега искат да разхвърлят паричните потоци.

Единствените, които ще намажат са банките, които ще увеличат приходите от такси и комисионни за преводи. И най-вече банката на правителството - СИБанк. Може и това да е целта всъщност?

5 коментара:

  1. Ако приемат този вариант, единствено ще паднат заплатите на хората посред тази криза. Но не вярвам да прибягнат до него, защото са си направили сметката до къде още могат да докарат недоволните полицаи.
    Ами редовните студенти? От къде биха им препоръчали да намерят пари за осигуровките?
    Едва ли ще стане.

    ОтговорИзтриване
  2. Това е лошото лице на Дянков - "всичко за бюджета, всичко в името на бюджета". World bank style...

    ОтговорИзтриване
  3. На Дянков това му е работата - да търси пари за бюджета и да ги стиска, не да се развява по шоу програми. Но пък не бива съвсем през лука да тръгне и да отръсква хората като брашняни чували. Няма и да му позволят.

    П.П. Чух днес, че ще бъркат още в джобовете на родителите от София. Ще ги карат да плащат пълни такси за градините, дори и децата да са боледували и да не са посещавали детските заведения... Дано не съм чула правилно.

    ОтговорИзтриване
  4. Това ли са ви антикризисните мерки ??? Да бръкнете в джоба на хората , до кога ще търпим тоя Дянков ??? Нали замразихте заплатите, или това означава че само нагоре не може, а надолу може ?? Дянков обърка бюджета, нека да си плати той защо пак ние да плащаме ??? Бойко Борисов кого плаши с тази оставка, нека я хвърли, да видим кой ще гласува пак за него, лично аз никога няма да повторя тази грешка.Другата смешка е за компенсациите за МВР, с какво питам те са повече от другите (военни,съдебна власт и др.) или защото станаха непослушни и стачкуват, а докога другите ще търпят ??? Ще дойдат следващите избори и тогава ще ви благодарим подобаващо .....

    ОтговорИзтриване
  5. Ще го търпите, няма къде да ходите, щом ни го натресохте заедно с ББ. :Р Какво плашиш със следващите избори - пак ще ни запратите от трън, та на глог, както винаги.

    Спасители, Божем, водачи народни... Пфу!

    ОтговорИзтриване