неделя, 4 април 2010 г.

По пътя (но по нашия, до Варна)

Софийската община краде!

Софийска община краде от гражданите, които паркират в "синята зона". Преди да тръгнем за Варна с колегите паркирах на паркинга пред стадион "Васил Левски" и изпратих sms за плащане. Получих и отговор. След по-малко от половин час се върнах на паркинга пред стадион "Васил Левски" и... скоба на предната лява.

Позвънях и някаква лелка, която не се представи (въпреки, че аз се представих) започна да ми обяснява глупости. Докато не й се разкрещях и тя изпрати някакви служители (патрул номер 60). Дойдоха, гледаха sms-ите (моят и обратното потвърждение), гледаха, говориха глупости, най-накрая говориха с "шефа" и срещу 9,90 глоба отключиха. Щото ако съм бил прав да пусна жалба, пък да ми върнат парите.

Все пак тръгнахме за Варна. 

България гори

Гори и още как. В буквалния смисъл. От Ботевград до Варна видяхме поне 10-на пожара. Колегите отначало не повярваха: "ама как, нали е мокро...". Какво мокро, каква влага - гори, та се къса. Уж е забранено да се палят стърнища, но...Най-големият пожар беше в едно дере някъде преди Велико Търново. Стена от бяло-черни пушеци с около 300 - 400 метра дължина... Очевидно на никой в тази държава не му пука за забрани и санкции... На т. нар. "власт"  - също.

"Магистрала"

Онова нещо, което се нарича магистрала "Хемус" между Шумен и Варна е мястото, което ще ви счупи колата. Дори да карате джип или мощна кола, някои от кратерите са способни да ви "отнесат" амортисьор или гума без проблем. Което ще е най-малкият проблем при 150 км/ч. Освен това има и цели "минни полета", където шансът да останете без бъбреци е доста над 90-те процента. Да се чуди човек с какво се занимава фирмата "Автомагистрали "Черно море", която уж поддържала "автомагистралата" "Хемус" във визирания участък... А за лятото не ми се мисли - ще е като Бейрут или Багдад.

Приятен път, прочее...